Ik zit op hockey en na de training douchen de dames met zijn allen. Als enige moslima douche ik nooit mee. Ik weet dat ze dat belachelijk vinden, een meisje heeft me een keer uitgelachen. Als ze me vragen waarom ik niet mee douche, zeg ik meestal dat ik bang ben om voetschimmel op te lopen. Maar ja, dat is natuurlijk niet waar. Wat kan ik volgens jou het beste doen?

Nou, je hoeft je echt nergens voor te schamen, want er is geen enkele wet of regel waarin staat dat jij na de training met je teamgenoten moet douchen, toch? Als jij er voor kiest om te hockeyen maar je vindt de overige 'rituelen' niet prettig, dan moet dat kunnen. Het is misschien niet sociaal, maar krampachtig iets doen waar je geen zin in hebt zal je nog onzekerder maken. Heel veel vrouwen hebben wel moeite om naakt te zijn bij anderen. Sommige vriendinnen van me gaan heel makkelijk naar de sauna en anderen willen er niets van weten. Overigens kan ik je wel vertellen dat het in veel islamitische landen gebruikelijk is dat vrouwen samen baden (kijk maar naar de hamams), de enige voorwaarde is dat een man je niet bloot mag zien. Nu kom ik op jouw vraag wat je het beste kunt doen: niets. Als jij het prettig vindt om smoesjes te verzinnen om niet mee te hoeven douchen, is dat prima. Ik stond zelf ook nooit te springen om na het turnen met z'n allen te gaan douchen. Ik douchte altijd thuis. Ik vind dat het probleem ligt bij je teamgenoten, zij moeten jouw keuze om niet mee te douchen, respecteren.

Heb jij een vraag of zit je met een probleem? Stuur dan een e-mail naar sen@senmagazine.com
 
   
       
laatste reactie (1)
 
plaats een reactie
 
 
Kisgülü

11 nov 2007 10:54

Heel gewoon! Zeggen waarom je niet doucht,omdat dat voor jou niet gewoon is om in een groep te douchen en je edele delen te laten zien! Laat ze ook maar een beetje moeite doen om voor jou begrip te tonen. Trek er niets van aan . Het hockeyen samen is leuk,laat het ook zo blijven. Persoonlijke dingen moeten het samenspelplezier niet bederven! Je zou toch ook geen opmerkinge maken over dat ze zich zo open en bloot douchen! Het is een wederzijdse acceptatie van gewoonten en begrip
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

september 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN